Състезателят по свободни боеве е бил тежко ранен при сбиване в заведение в София. Багата е бил прободен под мишницата, но раната е дълбока и стига до сърцето. Инцидентът е станал малко след 5 часа в заведение на столичната улица "Граф Игнатиев".

Говорителят на СДВР Нели Иванова обясни, че причината е пиянска свада между компанията на Благой Иванов и група от около 8 души, които нахлули в бар "Айс", известен като "Домби", с палки и ножове и се нахвърлили върху компанията на Багата.

При сбиването са пострадали още двама души, приятели на спортиста, Станой Тодоров и Момчил Кондов, които имат криминално минало. Първоначалните данни сочат, че в нощното заведение е било употребено голямо количество алкохол. Разследването продължава. Няма задържани или заподозрени по случая. Предстои да бъдат разпитани клиентите на заведението, които са били в него по време на сбиването.

Благой Иванов–Багата стана популярен в публичното пространство, освен с кариерата си в ММА, и с връзките си с двете Златки - Златка Димитрова и Златка Райкова. Благой Иванов е роден на 9 октомври 1980 г.. Той е ММА боец, както и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.