Mинистър председателят ще има окончателната дума дали волейболистите ни ще имат нов селекционер в лицето на Силвано Пранди или наставникът на Тренто ще запази поста си, съобщи Гонг, позовавайки се на няколко независими източника.

След злополучната загуба загуба снощи премиерът слезе на терена и разговаря с натавника на тима Радо Стойчев, както и с Владо Николов. Решението ще бъде политическо и заради многото средства, които държавата отделя за тима .

България може да се кандидатира и да купи една от трите допълнителни интерконтинентални квалификации за летните олимпийски игри в Лондон. Довечера е финалът между Италия и Германия като и двете страни вече имат такова домакинство и тази, която спечели квота от София може да продаде на нас последния шанс за олимпийска квота.

След като до полунощ снощи в "Арена Армеец" имаше заседание на управителния съвет на федерацията членовете на БФВ са продължили с разговорите като е говорено както със самите национали по отношение на мнението им дали Стоичев трябва да остане.

Също така са разговаряли и със Силвано Пранди. По-късно днес или утре се очаква среща с Бойко Борисов, който ще има окончателната дума като тя може да не съвпада със становището на БВФ.

За случващото се е уведомен и спортният министър Свилен Нейков. Босовете на БФВ тази сутрин бяха в Правец, където имаха среща с председателя на Европейска волейболна федерация Андре Майер и останалите представители на ЕВФ.

Уволняват Радостин Стойчев?