На 12 октомври приемаме в София "червения динамит", а на 16-ти гостуваме на чехите в Прага.

"С оглед на постиженията от последните години пред нас са и Италия, и Дания, и Чехия, и Армения. Не сме в първата десетка, нито в първата петдесетица на ранглистата на ФИФА, затова казвам, че сме аутсайдер. Но България е футболна страна и всички трябва да се съобразяват с нас", добави Пенев, цитиран от Гонг.

Селекционерът на трикольорите споне още, че ние сме един от отборите, които създават най-много голови положения, а това не е никак малко. Затова другите трябва да внимават за нас. 

Относно предстоящият съперник на България Пенев заяви, че това е отборът, който му е харесл най-много в тактическо отношение и ще бъде истинско предизвикателство да се изправи срещу тях.  

"Не съм променял стратегията си за световната квалификация след първите два мача. Засега всичко върви по план. Дори в началото на лагера преди мача с Италия, къде на сериозно, къде на шега казах на момчетата: „Искам 10 точки от първите 4 мача. Изберете си с кого да завършите наравно! Така че.... Ясно е какво искаме от мачовете в София и Прага”, категоричен бе Любослав Пенев.

Той сподели, че му е болно че мачовете от българското първенство не се предават по телевизията.

"Реалист съм и явно има защо. Нивото на футбола в България не е това, което искам да виждам. Футболистите обаче не са виновни за това. Явно този продукт не се херасва на хората", завърши националният селекционер.