Мораес направи фурор в ЦСКА през пролетта и бе близо до титлата с "червените", но загуба от Лудогорец в Разград в последния кръг на миналия сезон лиши ЦСКА от трофея.

Бразилецът, който сега играе за Металург (Донецк), даде интервю за укрианското издание Football.ua, в което говори срещата си със селекционера Любослав Пенев и за възможността да облече екипа на България.

"Първо имаше опция да взема румънски паспорт и сигурно щеше да се случи, ако бях останал да играя в Румъния. В България дори имах среща с треньора на националния отбор и той ми каза, че много разчита на мен и ще направи всичко възможно да облека фланелката на българския отбор. Но се оказа, че в този момент е невъзможно да взема паспорт, защото бях прекарал твърде малко време в страната", каза Жуниор Мораес.

Той си спомни с носталгия за престоя в ЦСКА. "Приех предложението на ЦСКА, защото това е голям клуб с традиции. Моите амбиции бяха да стана шампион. Направих силен сезон и се убедих, че продължавам да прогресирам. Надявам се, че първата ми година в Металург ще бъде също толкова силна", каза още Жуниор Мораес, цитиран от БТА.