От Група А това са отборите на Порто и ПСЖ, недостижими на върха. Снощи португалците разгромиха очаквано на своя стадион "Драгао" Динамо Загреб с 3:0. Французите, въпреки проблемите си в националния шампионат, пък бяха категорични като гости на Динамо Киев - 2:0.

ПСЖ подчини Динамо в Киев, Порто разби Динамо Загреб

От Група В напред продължават Шалке и Арсенал, окупирали съответно първото и второто място. Олимпиакос създаде доста проблеми на домакините на стадиона в Гелзенкирхен, но в крайна сметка германците се поздравиха с победа - 1:0. Арсенал пък бе безапелационен срещу аутсайдера Монпелие - 2:0.

Арсенал и Шалке се класираха за 1/8-финалите на ШЛ

От Група С за директните елиминации в ШЛ се класират Малага и Милан. Испанците продължиха с чудесното си представяне, като снощи завършиха 2:2 като гости на мултимилионния, но провалил се с гръм и трясък Зенит Санкт Петербург. Милан също нямаше проблеми в Брюксел, където спечели срещу Андерлехт с 3:1.

В Група D Борусия Дортмунд и Реал Мадрид също си осигуриха участие в следващата фаза. Германците разгромиха като гости с 4:1 не кой да е, а славния в не толкова далечното минало Аякс. "Белият балет", който снощи игра в тъмно зелено, устиска 1:1 в Манчестър, торпилирайки надеждите на английския Сити - фаворитът, превърнал се изненадващо за мнозина в аутсайдер.

Ман Сити измъкна равен от Реал в скандален мач

В Група Е ситуацията обаче остава заплетена, като с шанс за следващата фаза са три отбора - Шахтьор с актив от 10 т., Ювентус с 9 т. и дори Челси, които имат 7 т. Шансовете на лондончани обаче никак не са за пренебрегване, тъй като в последния кръг домакинстват на абсолютния аутсайдер Нордсяленд. За целта обаче Шахтьор и Ювентус трябва да играят честно в Донецк, като равенството устройва и двата тима.

Юве засили шампиона Челси към отпадане от ШЛ


В Група F нещата са ясни - напред отиват Байерн и Валенсия, недостижими на върха с по 10 т. БАТЕ Борисов по всяка вероятност ще съумее да опази от аутсайдера Лил третото място, даващо право на участие в Лига Европа. Утеха за беларуските "трактористи" ще бъде споменът за епичната им победа над Байерн с 3:1 в Минск.

10 от Валенсия устискаха равенството с Байерн

От Група G участие в директните елиминации засега си е осигурил единствено Барселона с актив от 12 т. За второто място ще спорят Бенфика и Селтик, които имат по 7 т. Шансовете на "Детелините" обаче изглеждат значително по-големи, тъй като в последния кръг приемат в Глазгоу Спартак Москва. В същото време на "Орлите" от Лисабон им предстои тежко гостуване в Барселона.

Барселона се класира за 1/8-финалите на ШЛ

Бенфика надви Селтик и продължава да мечтае

Идентична е ситуацията в Група Н, където дори точковият актив на първите три отбора е същият: Манчестър Юнайтед 12 т., Галатасарай и Клуж с по 7 т. В последния кръг Галатасарай гостува на Брага, но очакванията за лек мач тук са само привидност - в първата среща между двата тима турците загубиха от португалците насред Истанбул с 0:2. На Клуж обаче им предстои още по-тежка задача - гостуване на Манчестър Юнайтед, предаде БГНЕС.

Галатасарай излъга Ман Юнайтед в Турция

Вижте класирането в групите и оставащите мачове в ШЛ