Зимните лагери на оранжевите ще са два - в Солун и Анталия, по време на които момчетата на Христо Стоичков ще изиграят 8 спаринга. След завръщането си в града на люляците, тимът ще бъде представен и официално на своя стадион за пролетния полусезон с проверка срещу български съперник, информира официалната страница на "оранжевите".

На гръцка земя ловчанлии ще бъдат в периода от 13 до 25 януари. В южната съседка са насрочени мачове с местните тимове Аполон (Каламаря) и Етникос (Газорос). Уточнява се и евентуален приятелски мач с елитния Арис, като затрудненията засега идват единствено от факта, че гръцкото първенство е в разгара си.

От 30 януари до 15 февруари Литекс ще тренира в турския курорт Анталия, където програмата и съперниците вече са потвърдени. Приятелските мачове започват на 2-ри февруари срещу украинския Карпати Лвов на българския наставник Николай Костов. Три дни по-късно е двубоят със сръбския шампион Партизан Белград , в чийто редици е родният национал Иван Иванов. За 9-ти февруари е насрочен сблъсъкът с участника в груповата фаза на Шампионската лига Бате Борисов. Словенският първенец и участник в Лига Европа Марибор пък е съперник на българите на 12-ти, а последната контрола е два дни след това с шестия в румънското първенство Петролул Плоещ, информира Гонг.