С петия си пореден домакински успех в калчото възпитаниците на Масимилиано Алегри събраха 40 точки и се изкачиха на четвъртото място в класирането. Лидер е Ювентус с 52 точки, пред Наполи с 49 точки и Лацио с 43 точки.

Балотели откри резултата в 25-ата минута за Милан, само три дни след като премина на "Джузепе Меаца" от английския шампион Манчестър Сити. Той се появи в стартовия състав в последния момент, след като замени получилия травма на загрявката Джанпаоло Пацини. Балотели обаче се възползва от възможността и откри резултата за Милан, след като засече отблизо подаване на Стефан Ел Шаарауи.

В 28-ата минута Балотели можеше да удвои, но негов силен изстрел беше спасен от вратаря Даниеле Падели. Домакините имаха превъзходство преди почивката, но в началото на втората част Удинезе стигна до изравняване с едно от малкото си положения, съобщи БТА.

В 55-ата минута Джанпиеро Пинци вкара след подаване в пеналта на Луис Муриел. В 69-ата минута Балотели получи отлична възможност да изведе Милан отново напред в резултата, но от въздуха от границата на малкия пеналт засече над гредата подаването на Кевин Констант.

Десетина минути по-късно Мбайе Нианг нацели напречната греда с мощен шут от воле от точката на дузпата след лошо изчистена топка от защитата на гостите. Домакините продължиха да доминират, но в 86-ата минута отново стражът на Удинезе Падели беше на висота след коварен удар на Балотели от фаул от 30 метра.

Двубоят вървеше към равенство, когато във втората минута на добавеното време главният арбитър Паоло Валери отсъди скандална дузпа на домакините след чист шпагат в пеналта на Тома Юрто срещу Ел Шаарауи. Балотели застана зад бялата точка и хладнокръвно реализира за крайното 2:1.

Вижте резултати и класирането в Серия А>>>

Сиена се отлепи от дъното след победа над Интер



szólj hozzá: Milan vs Udinese 2:1 MATCH HIGHLIGHTS