Пред Нова телевизия Марешки лично потвърди, че е поел ангажимента да финансира отбора до края на първенството и ще изпълни задължението си, след което ще прекрати взаимоотношенията си със "смърфовете".

Смята се, че Марешки е взел решение да напусне Локо Пд, тъй като се е уверил, че позицията му в пловдивския клуб няма да му донесе политически дивиденти. По-рано този месец председателят на фенклуба на Локомотив Костадин Славов подаде оставка и обвини Марешки, че на среща с тях е поискал запалянковците и техните семейства да го подкрепят на изборите и е заплашил, че ако не остане доволен от резултатите, ще спре да финансира тима, инормира БГНЕС.

В същото време феновете са му отговорили, че стадионът не е място за политическа агитация. В ефира на Нова телевизия Марешки сега отрече да е искал това от привържениците.

Собственикът на едноименната верига аптеки се съгласи да издържа пловдивския клуб, след като бе помолен да спаси клуба от бившия премиер Бойко Борисов през лятото на 2012 г. В края на месец юли той бе представен като нов мажоритарен собственик на Локомотив на церемония, на която присъстваха 2 500 фенове на отбора и Бойко Борисов.

ЦСКА надви Локо Пд с 2:0