Той е останал впечатлен от играта на България срещу Италия в мача, завършил наравно 2:2 и очаква тежък двубой срещу "трикольорите" утре в 18 часа на националния стадион "Васил Левски".

Квалификационната среща за Мондиал 2014 ще се играе пред празни трибуни заради наказание за проявите на расизъм от страна на български запалянковци по време на мача срещу Дания през октомври.

"Силата на България е в колектива. Ако трябва да отличавам някого, Ивелин Попов е най-добрият ви футболист. Станислав Манолев също ме впечатлява, но имате и други много добри играчи", заяви Пиетро Гедин.

"Очаквам един изключително тежък мач. България се движи с големи стъпки към своите цели. Срещу Италия българският отбор игра много добре и аз съм разтревожен от това, което ни очаква", каза още Гедин на пресконференция ден преди двубоя.

Гарет Шиберас и Даниел Богданович са под въпрос за двубоя между България и Малта утре.

"Двама от нашите футболисти Гарет Шиберас и Даниел Богданович, са под въпрос, но се надявам да се оправят. Това, че мачът е при закрити врати, ще бъде предимство за нас. Срещата ще пострада от това, че няма публика. Атмосферните условия също ще бъдат в наша полза, защото ще бъде студено. Желанието ни е да си тръгнем от терена с високо вдигнати глави и се надявам, че няма да разочароваме нашата страна", завърши Пиетро Гедин, цитиран от БТА.