Лошите новини бяха гарнирани и с жълт картон на Хавиер Машчерано, което автоматично извади аржентинеца от сметките за реванша другата седмица. В герои за домакините се превърнаха Златан Ибрахимович и Блейс Матуиди, като французинът остави живи надеждите на своя тим с гол в 4-ата минута на добавеното време. Голът на шведа обаче падна от явна засада, при която бившият играч на "блаугранас" се намираше доста зад последния бранител на противника.

Вижте снимки от срещата>>>

Така негативната серия на каталунците при гостуванията в елиминационната фаза на турнира продължи и те останаха с едва 3 победи в 15 двубоя. Карло Анчелоти бе заложил на всичките си звезди – Златан Ибрахимович, Хавиер Пасторе, Тиаго Силва, Есекиел Лавеци и Лукас Моура, но бе подготвил и една изненада.

Дейвид Бекъм дебютира с екипа на французите в Шампионската лига и се включи като вътрешен халф. Тито Виланова също направи разместване в схемата си, като върна Андрес Иниеста до Серхио Бускетс и Шави, докато партньори на Меси в атака бяха Алексис Санчес и Давид Вия.

Барса опита да овладее рано инициативата в центъра на терена, но по-активната игра на парижани им осигури очевидно предимство в първия четвърт час. Още в петата минута те можеха да поведат, след като Лавеци получи топката дълбоко в наказателното поле, остави Пике на тревата и стреля. Параболичният му удар подмина застиналия Валдес, но срещна дясната греда. В 9-ата отново аржентинецът се измъкна очи в очи с вратаря, който спаси, а впоследствие се оказа, че нападателят на ПСЖ е бил в положение на засада.

В 26-ата Алекс отне умело топката в собствената си половина и даде началото на контраатака. Няколко бързи паса изведоха Ибра на добра позиция отляво, но шутът му по диагонала излезе на метър в аут. Каталунците постепенно успяха да успокоят темпото на мача и започнаха да плетат познатата паяжина от пасове. Така се стигна до 38-ата минута, когато една недобре изчистена топка попадна в Дани Алвеш на 20-ина метра в половината на ПСЖ. Десният бек проследи спринта на Меси отляво и с феноменален пас, изпълнен с външен фалц, изведе дребния бързак зад защитата. Меси не се двоуми дълго и с нисък удар по диагонала не остави шанс на Сиригу – 0:1.

Почти веднага звездата на Барса опита да удвои преднината на своя тим, след като се разходи между няколко бранители пред границата на наказателното поле и с левия крак потърси далечния ъгъл на вратата, но не сполучи. В самия край на полувремето обаче Меси притесни всички на скамейката, защото усети болки в десния си крак, заради които в крайна сметка бе заменен от Сеск Фабрегас на почивката.

След нея оборотите паднаха леко, като каталунците показаха, че биха били доволни и на този резултат. ПСЖ на няколко пъти опита да преса в центъра на терена и стигна до нелоши контраатаки, но заради грешки в завършващата фаза те не доведоха до някакви сериозни опасности за Валдес.

За сметка на това Барса пропусна изключителен шанс в 63-ата, когато Алвеш отмъкна една топка отдясно, стигна до наказателното поле и центрира към далечната греда, където чакаше непокритият Алексис. Вместо да стреля, чилиецът реши да финтира Алекс, който с много точно замахване му изби топката. В отсъствието на Меси, Дани Алвеш изпълни пряк свободен удар на около 28 метра от вратата на Сиригу, който плонжира и само изгледа как кълбото почти облиза външната страна на мрежата зад десния стълб.

Четвърт час преди края Барса отново получи шанс да удвои от фаул, като изпълнението на Шави от 24-25 метра се отклони от стената и заблуди Сиригу, но за късмет на вратаря топката кацна върху мрежата зад напречната греда.

В 76-ата обаче ПСЖ бе изключително близо до изравняването, след като при ъглов удар вляво от Валдес Алба и Машчерано се сблъскаха в желанието си да изчистят, като и двамата останаха да лежат на тревата. Топката бързо бе върната в пеналта, където Ибрахимович се възползва от лежащите футболисти и я получи в активна позиция.

Ударът му с левия крак обаче бе твърде нескопосан и попадна в тялото на Валдес. Три минути по-късно Ибрахимович успя да се реваншира за пропуска, като възстанови равенството. Домакините получиха пряк свободен удар вдясно от вратата на Валдес, последва центриране, при което Тиаго Силва стреля с глава право в дясната греда, а Златан направи успешна добавка. Повторенията обаче показаха, че в момента на удара шведът бе поне на 2 метра зад последния в отбрана, но германската бригада призна попадението.

Справедливостта възтържествува минута преди края, когато забележително взаимодействие между резервата Тейо и Алексис Санчес доведе до дузпа за каталунците. Юношата на Барса пусна пас с пета към нахлуващия в наказателното поле чилиец, който успя да бутне топката встрани точно навреме и Сиригу го повали на тревата. От бялата точка капитанът Шави Ернандес не показа колебание и с нисък удар до лявата греда направи 2:1.

Французите обаче имаха последната дума в мача и дълбоко в добавеното време успяха да се доберат до равенството. Жале центрира отдясно към Ибрахимович, който се пребори топката и я насочи извън наказателното поле към Матуиди. Халфът шутира силно, а рикошет в тяло на бранител заблуди Валдес, който не успя да предотврати гола – 2:2.

Реваншът на "Камп Ноу" е на 10 април.

Анчелоти: Трябва да играем на високо темпо и в реванша

Бекъм: Дано Меси да се оправи до реванша

Роура: И с Милан, и с ПСЖ имаше спорни съдийски решения

Фабрегас: Виланова ни липсваше


szólj hozzá: PSG vs Barcelona 2-2 MATCH HIGHLIGHTS