Двата отбора направиха не особено интересно първо полувреме, в което играта изглеждаше равностойна, но "Левски" направи повече положения за гол, пропуснати от Гари Родригес и Цветан Генков.

Последният имаше претенции и за неотсъдена дузпа при съприкосновение с национала Николай Бодуров. Втората част беше далеч по-интригуваща, защото двата отбора вдигнаха значително темпото и логично се стигна до положения.

"Левски" вкара първи гол, като това се случи в 51-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Бодуров срещу полузащитника Стефан Велев. Топката беше пратена в мрежата на Илко Пиргов от холандското крило Гари Родригес, но преднината на гостите от София не се задържа дълго, защото само две минути по-късно "Литекс" изравни чрез Вилмар Джордан.

Той получи топката пред наказателното поле на "Левски" и успя да изравни резултата с хубав удар към вратата на Пламен Илиев. "Левски" и "Литекс" продължиха да играят равностойно, като "сините" отново имаха претенции за дузпа, докато пък "оранжевите" пропуснаха добро положение, дошло след традиционна нелепа грешка в отбраната на гостите.

Тя се получи в 74-та минута, когато Армандо Ваюши беше оставен непокрит при центриране, но албанецът не успя да нацели вратата. В самия край на мача и Мирослав Манолов не успя да се разпише, останал сам срещу Пламен Илиев, предаде БТА.

"Литекс" остана трети в класирането и изостава на точка от лидерите "Любимец" и "Лудогорец", докато "Левски" е осми, но равен по точки с изоставащите по директни мачове или голова разлика "Берое", "Черно море" и "Славия".

Вижте класирането и програмата в А група

Сираков: Тези съдии за какво са, да си бъркат в носа ли?

Йоканович: Няма да си тръгна без борба от ”Левски”

”Ботев” се върна на победния път в Бургас