Двубоят бе изтеглен, защото по програма трябваше да се изиграе през уикенда, но тогава лондончани трябва да се изправят срещу "Байерн Мюнхен" за Суперкупата на Европа, съобщи Гонг.

Срещата на "Стамфорд Бридж" остави усещането за дежа вю, след като досущ като в мача с "Арсенал", бирмингамци се озоваха с гол пасив след само 6 минути игра. Един от героите през уикенда – Антонио Луна имаше малшанса да бъде записан като автогол, който даде ранна преднина на "Челси". Домакините успяха да отнемат топката в половината на "Вила", тя бе подадена на Оскар, който с изключителна прецизност изведе Еден Азар сам срещу вратаря отляво.

Белгийският национал стреля технично с вътрешен фалц към далечния ъгъл, на Гузан, който изби кълбото право в гърдите на Луна и топката спря в мрежата. Попадението разстрои играта на гостите, но и "Челси" не успя да сътвори нищо по-опасно от няколко остри влизания в наказателното поле на Демба Ба, Оскар и Азар.

В даденото 3-минутно продължение на първата част лондончани притъпиха бдителността си в защита и "Вила" се възползва. Габриел Агбонлахор използва скоростта си отляво и надбяга Бранислав Иванович, след което центрира към Кристиан Бентеке в наказателното поле. Белгиецът пое с гръб към вратата, а Кейхил и Тери му оставиха достатъчно място да се обърне и да стреля в долния десен ъгъл за 1:1.

Отборът на Моуриньо опита да вдигне темпото след почивката, но атаките му не се отличаваха с особена вариативност, затова португалецът направи двойна смяна – Лукаку замени неефективния Ба, а Андре Шюрле влезе вместо Хуан Мата.

Събитията на терена не се промениха особено, но отново опитните фигури в "Челси" измъкнаха тима от трудната ситуация. В 73-ата минута Лампард центрира перфектно от пряк свободен удар, а непокритият Бранислав Иванович с глава от границата на вратарското поле бе безпощаден с глава.

Осем минути преди края Александър Тонев се появи на терена, за да промени статуквото. Българинът обаче имаше твърде малко време, за да помогне на отбора си, а най-чистото положение се откри пред Андреас Вайман. Бентеке се пребори с Тери и Кейхил, за да свали топката към австриеца в наказателното поле, но той стреля право в Чех от 15-ина метра.

В продължението на второто полувреме също не липсваха емоции, когато капитанът на "сините" Джон Тери игра с ръка в наказателното си поле. Това стана при въздушен сблъсък с Агбонлахор, при който бранителят загуби равновесие и докосна кълбото с дясната си ръка, но съдията Кевин Френд остана безмълвен, докато наставникът на гостите Пол Ламбърт реагира бурно край тъчлинията.

Вижте класирането и програмата в Премиършип