С това Стоичков направи рязка промяна в мнението си в сравнение с изказването му по време на връчването на "Златната обувка" на Лионел Меси за голмайстор на Европа за сезона в сряда, когато намекна, че Рибери ще спечели приза, благодарение на президента на УЕФА и негов сънародник Мишел Платини.

"Платини обеща някои промени, свързани със "Златната топк"", но фактите показват, че всичко си е същото. Призът продължава да се връчва през януари, а не през юни след края на сезона", коментира Стоичков.

"Ако изключим Меси, който беше контузен за дълго време, аз лично бих дал наградата на Рибери, който имаше страхотна година и като черешка на тортата помогна на Франция да се класира (за финалите на Световното първенство). Аз обичам Франция, имам много приятели там: Кантона, Дешан, Блан", допълни той.

"Съжалявам за всичко, което излезе във вестниците. Беше написано, че Франция се е класирала, благодарение на Платини. Това не е хубаво. Дори да е имало грешки, не мисля, че той е повлиял. Франция имаше късмет при втория гол, но не е редно да се правят генерални изводи от една ситуация", каза още Стоичков, визирайки второто попадение на Франция при победата над Украйна с 3:0 в реванша дойде след очевидна засада.

Този гол обаче се оказа решаващ, тъй като "петлите" бяха загубили с 0:2 в първия мач в Киев, припомня БТА.

Стоичков: Михайлов и Платини са еднакви