Пепе, Хесе Родригес и Ди Мария наказаха лидера в Примера, като аржентинското крило бе над всички с две асистенции и автогол на Мирнда след негов удар, предаде novsport. 

Първите 45 минути не оправдаха високите очаквания и макар "Реал" да поведе заслужено, качеството на игра беше ниско. Икер Касияс, който традиционно пази в турнира за Купата на Краля, направи първото спасяване след удар с глава на Арда Туран след 13 минути игра.

4 минути по-късно "кралете" поведоха. Роналдо вдигна публиката на крака с финтове на място на левия тъч, Ди Мария получи и чукна за Пепе, който напредна и стреля, ударът рикошира в Миранда и заблуди Тибо Куртоа за 1:0.

След гола Пепе побърза първи да си заработи жълт картон, а Диего последва примера му педи Куртоа да избие удар на Хесе Родригес. Роналдо бе почти незабележим и не се отчете с нещо повече от два неточни изстрела от дистанция.

На почивката Диего Симеоне извади Диего и пусна Кристиан Родригес. Това раздвижи играта на "Атлетико", но когато "Реал" привикна с новостите в играта на съперника, домакините пак поеха контрола над срещата. В 57-ата минута Анхел Ди Мария отлично изведе Хесе Родригес с пас между краката на Родргигес и Хесе веднага промуши под тялото на Куртоа за 2:0.

След втория гол "Реал" натика градския си съперник в неговата половина, но точно в тези минути "Атлетико" изпусна най-добрия си шанс. Първо Пепе едва не вкара с коляно, но топката излезе в аут, а после Диего Годин преодоля Касияс след удар с глава, но Модрич изчисти с крак от голлинията.

"Дюшекчиите" продължиха да нямат късмет. В 73-ата минута Ди Мария стреля и след нов рикошет, този път в Миранда, топката отново се оплете зад Тибо Куртоа – 3:0.

До края белгийският страж предотврати разгром като спаси удар на Роналдо и добавка на Иско, а после Мората стреля неточно след пас на Кристиано.