Той вече е на 35 години, а договорът му с "червените" е до лятото. Преди да подпише с тима, от който тръгна за големия футбол, той също се колебаеше дали да не сложи край на кариерата си. Марто обаче предпочете да остане поне още един сезон. По всичко личи, че този ще му е последният.

В понеделник предстои Вечното дерби с "Левски", а Петров намекна, че то вероятно ще е последното за него като футболист.

"Радвам се, че в края на кариерата си успях да победя "Левски". Това ми беше една от мечтите и се сбъдна. Надявам се и в последния ми мач с тях да съм победител. Нека не избързваме, но това мисля, че ще е последното ми дерби", сподели пред ТВ7 Петров, цитиран от Гонг.

Бързоногото крило даде малко време, за да обяви окончателното си решение. Дори и да спре с футбола, той обяви, че ще остане фен на "червените".

"Ще обявя своето решение. Но каквото и да стане, този отбор ще остане завинаги в моето сърце. Дано ЦСКА да се спаси, да се стабилизира финансово и да продължи да радва всички нас, феновете, защото и аз съм такъв", сподели още Марто. 

Проследете кариерата на Мартин Петров като футболист:

Мартин Петров започва кариерата си във "ФК Ботев" (Враца). В началото играе на поста ляв бек, след това заиграва като халф, докато намери мястото си напред, в нападението, където играе и до днес.

През 1996 година заиграва за отбора на ЦСКА, където играе до 1998-а година. С екипа на "червените" има записани 26 мача, в които е вкарал 6 гола. След това кариерата му преминава в швейцарския "Сервет", където играе до 2001 година. За швейцарците той записва 77 мача, в които отбелязва 27 гола.

Следва трансфер през 2001 година в гермнанския "Волфсбург", където Петров играе като твърд титуляр и записва забележителните 116 мача, в които отбелязва 28 гола. За "вълците" той играе до 2005-а година, след което следва трансфер в Испания. Столичният "Атлетико" подписва с бързоногия играч, като за "дюшекчиите" Марто играе в 49 мача, в които отбелязва 3 гола.

През 2007-а година Петров подписва с английския "Манчестър Сити". Тъкмо при "гражданите" България записва уникален рекорд, в който двама българи (Петров и Валери Божинов) за първи път излизат като титуляри за английски клуб. Бързоногият врачанин играе за "Сити" до 2010 година, като записва 59 мача, в които вкарва 10 гола. След това кариерата му преминава отново в английски отбор - "Болтън". За "Болтън" Петров играе до 2013 година, като има 73 мача, в които отбелязва 10 гола.

След престоя си на Острова, кариерата му отново преминава в Испания, където Мартин подписва с "Еспаньол". За каталунците Петров играе половин година, като записва само 8 мача. 

За момента с екипа на ЦСКА Петров има записани 9 мача, в които е вкарал 3 гола.

С националната фланелка на България Мартин има изиграни 90 мача, в които е отбелязал 19 попадения.