Това пише германското списание "Щерн", като се позовава на един от водещите специалисти в спешното лечение в Германия.

Според него, огромната грешка на медиците първоначално била, че легендарният бивш пилот не е закаран веднага в специализираната клиника в Гренобъл, в която е в момента. Първоначално той беше опериран в по-малко болнично заведение, след което, вече изпаднал в кома, транспортиран с хеликоптер до по-голямата лечебница.

Медиците, дошли веднага на местопроизшествието, са се заблудили от факта, че Шуми е бил с отворени очи и говорел, макар и несвързано. Това ги подвело, че травмите на главата му не са толкова сериозни и го откарали до близката болница.

Според германския специалист, това е огромна грешка, която може да се отрази на възстановяването на Шуми. Той твърди, че има процент пострадали, макар и малък, които са със сериозни контузии, въпреки че са още будни. Такъв е бил случаят и на бившия пилот.

Засега говорителката на семейството на Шумахер Забине Кем не е коментирала твърденията на списание "Щерн". Тя обикновено го прави, ако се разпространяват инсинуации за състоянието на легендата, предаде Гонг.

Ограничават информацията за Шумахер