Хамилтън, който търси трета поредна победа, измина 5,4-километровото трасе на "Шанхай Интернешънъл Съркит" за 1:38.315 минута.

Британецът преодоля проблемите с окачването от първата сесия по-рано днес, в която направи само 9 обиколки и завърши осми. Така той даде най-добро време за деня, след като испанецът Фернандо Алонсо с "Ферари" спечели първата тренировка с 1:39.783 минута. Алонсо, миналогодишен победител в надпреварата в Китай, остана втори във втората сесия с 1:38.456 минута.

Трети се нареди лидерът в генералното класиране за сезона Нико Розберг (Германия) с "Мерцедес" с 1:38.726 минута, следван от пилотите на "Ред Бул" Даниел Рикардо (Австралия) и Себастиан Фетел (Германия). Рикардо даде четвърти резултат от 1:38.811 минута, а световният шампион от последните четири години Фетел остана пети с 1:39.015 минута.

"Мерцедес" продължи доминацията си от началото на сезона. Хамилтън и Розберг спечелиха досегашните три състезания в кампанията, като бяха най-бързи във всички квалификации и в повечето от свободните тренировки, припомня БТА.