Английските богаташи от "Манчестър Сити" са на път да счупят всички рекорди за звездата на "Барселона" Лео Меси.

Според информациите в Испания и Англия, "гражданите" са готови да платят умопомрачителните 250 млн. паунда за аржентинеца.

Ако такава оферта бъде приета от каталунците, това ще направи Меси два пъти и половина по-скъп от сегашния рекорд за трансфер - 100 млн. евро за Гарет Бейл.

Английският вестник "Метро" пише, че и заплатата на нападателя ще бъде огромна, ако се навие да премине на "Етихад". Той ще получава "много повече" от сегашния най-скъпоплатен играч на Острова. В момента това е Уейн Рууни, който взима по 15 млн. паунда на година от "Манчестър Юнайтед". Вероятно на Меси ще бъдат предложени с поне 10 млн. повече.

Все пак не всичко е в ръцете на "Сити". Най-важното е дали от "Барса" са склонни да се разделят с топзвездата си и най-добър реализатор в историята на клуба. С него предстоят преговори за подновяването на договора му до 2019 г. Каталунците направиха всички възможни отстъпки, за да преподпише, но въпреки това подписи още няма. Очаква се обаче до Световното и това да е факт, информира Гонг.

”Барса” търси треньор, Меси е с неясно бъдеще