В днешната среща на "Амкар" не игра нито един от четиримата български футболисти - Захари Сираков, Петър Занев, Георги Пеев и Благой Георгиев.

В мача с "Урал" отборът на "Амкар" постави антирекорд по пропуски при удари във вртата. Футболистите на Амкар 14 пъти стреляха към вратата на гостите, но нито един удар не бе точен. Предишният антирекорд принадлешеше на "Рубин", който в мача от 15-тия кръг с "Ростов" стреля 10 пъти извън вратата.

След загубата изпълняващият временно длъжността главен треньор на "Амкар" Константин Парамонов каза пред журналисти: "Може би моята кариера на треньор завърши, без да е започнла".

Президентът на "Амкар" Генадий Шилов заяви: "Парамонов беше прав. Мисля, че въпросът за новия главен треньор ще бъде решен през следващата седмица и по-всяка вероятност в следващия мач отборът ще бъде воден от нов специалист".

Веднага след последния съдийски сигнал на срещата в Перм големият руски вестник "Спорт-експрес" написа в своята страница в интернет материал за мача със заглавие "Без българи няма "Амкар"".

"Амкар" вече в шест поредни мача в руското първенство няма победа и след днешната загуба е на 6-то място във временното класиране с 36 точки и мач повече, на 8 точки от петото място, даващо право за участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, предаде БТА.