Хамилтън беше начело в гонката от началото до самия край и показа различна класа от останалите претенденти. След Хамилтън, второто място също беше заето от пилот на Мерцедес- германецът Нико Розберг, а трети остана Фернандо Алонсо (Испания) с Ферари, като за този отбор това е първи подиум през сезона.

Хамилтън даде време 1:36:52.810 часа, изпреварвайки Розберг с 00:18.686 и Алонсо с 00:25.765. Четвърти се нареди Даниел Рикардо от Ред Бул, а защитаващият титлата си Себастиан Фетел остана на 5-о място. Победата на Хамилтън е първи негов хеттрик след успехите в Малайзия и в Бахрейн по-рано през годината, които оформят азиатския тур от Формула 1.

Хамилтън се отказа в първия старт за сезона- в Мелбърн, но след това демонстрира убийствена форма. Начело в генералното класиране за Световната купа обаче е съотборникът му Нико Розберг със 79 точки, а Хамилтън е вече със 75 на 2-ата позиция. Друг германец- Нико Хюлкенберг, завърши на 6-о място, като осигури още точки за отбора на Форс Индия, изпреварвайки финландеца Валтери Ботас от Уилямс и Кими Райкьонен с второто Ферари.

"Днес обрахме плодовете на здравата работа на всички от нашия екип и аз дори не мога да повярвам колко е невероятна колата, с която се състезавам, заяви след края на състезанието Хамилтън, цитиран от БТА. И затова съм наистина щастлив, че Нико е тук до мене, на подиума. Това е страхотна награда за всички нас в отбора. Розберг имаше проблеми с телеметричната система на автомобила и стартира много лошо, като след първата обиколка остана чак на 7-о място. Но след това успя да се адаптира и да се върне чак до 2-ото място.

"Нямах никаква комуникация с хората от екипа, нямах никаква идея какво се случва на пистата. Но след като при този старт завърших на 2-о място, нямам право да бъда недоволен, коментира Розберг. Защитаващият титлата си Себастиан Фетел от Ред Бул стартира добре и можеше да се възползва от изоставането на Розберг, но в 13-ата обиколка видя Ферарито на Алонсо пред себе си, а опитният испанец успя да удържи атаките и третото място до края.

В 25-ата обиколка стана очевидно дори и за хората в екипа на Ред Бул, че днес Фетел няма да има ден и той получи нареждане по уредбата да пропусне Даниел Рикардо, което и стана. Така австралиецът завърши 4-и, а Фетел остана 5-и в крайното класиране.