Победата за "карамелите" дойде в мач от 35-тия кръг на английския футболен шампионат и по този начин вгори завръщането на своя бивш мениджър Дейвид Мойс на "Гудисън Парк".

Дейвид Мойс бе в продължение на 11 години мениджър на "Евертън", преди да стане такъв на "Манчестър юнайтед", предаде БТА.

В 28-та минута за игра с ръка в наказателното поле на Фил Джоунс след удар на Ромелу Лукаку бе отсъдена дузпа в полза на домакините. От бялата точка Лейтън Бейнс стреля по тревата точно в средата на вратата, испанският вратар на "Червените дяволи" Давид де Хеа вече бе плонжирал в десния ъгъл и резултатът бе открит - 1:0 за "Евертън".

В самия край на първото полувреме - в 43-та минута ирландският защитник на домакините Шейнас Коулмен с отличен пас изведе Кевин Мираляс зад защитата на гостите и с точен удар по диагонала белгийският нападател Мираляс за втори път изпрати топката в мрежата на Давид Де Хеа - 2:0 за "Евертън", при който резултат прозвуча и последният съдийски сигнал.

"Евертън" е на петото място във временното класиране на английското футболно първенство с 69 точки, само с една точка зад "Арсенал", който е на 4-то място със 70 точки. Петото място в крайното класиране на английското футболно първенство дава право на участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, а 4-то място - в квалификациите на Шампионската лига.

Шампионът "Манчестър юнайтед" е на 7-мо място с 57 точки.

”Ливърпул” потрепери, но победи ”Норич”


”Арсенал” записа нова победа във Висшата лига