Той заяви, че основната цел пред тима – участие в евротурнирите – все още не е изпълнена.

"Естествено, че съм доволен. Ще играя финал с третия български отбор, който водя. Нашата цел бе да се класираме за финалния мач и я изпълнихме. Вече ще мислим за него. Нормално е да има напрежение и играчите да са притеснени. Изпълнихме задачата по перфектен начин. Маркиньос бе най-опасният играч на "Локомотив", но не съм поставял конкретна задача за неговото опазване", каза Стоилов.

"Има още доста време за Лига Европа. Ние имаме възможност, ако спечелим Купата, да се класираме директно за Лига Европа. За нас е важно да успеем да задържим футболистите концентрирани. Ще дадем шанс на всички футболисти, които са в отбора да изиграят няколко мача, за да изберем най-добрата единадесеторка за финала. Имаме футболисти, които висят с картони. Други ще получат повече шанс за изява, за да видим в какво състояние са."

"Винаги трябва да има напрежение. Играчите трябва да са под напрежение, за да изиграят финала така, както трябва. Мисля, че с победите, които постигнахме вече сме част от историята. Тези играчи имат тежката задача да пишат новата история на "Ботев", коментира още Стоилов, цитиран от Гонг.