Първата ни ракета победи чешкия талант със 7-6 (7-5), 6-2 и се класира за 1/4 финалите на надпреварата на клей с награден фонд 426 605 евро.

20-годишният опонент на хасковлията, който е левичар и е висок 198 см, макар и да загуби, демонстрира в тази среща защо специалистите му предричат бляскаво бъдеще, съобщава БГНЕС. 

В първия сет двамата тенисисти бяха много убедителни в своите подавания и закономерно се стигна до тайбрек. Преди него Гришо можеше да направи пробив единствено в шестия гейм, когато поведе с 40-0, но Весели се справи със ситуацията. Чехът поведе в тайбрека с 5-2, но пределно мобилизиран, Димитров направи пет поредни точки и спечели сета.

Вторият сет започна отлично за нашия тенисист, който проби съперника си в стартовия гейм и после го затвърди. Втори удар 22-годишната българска звезда нанесе в седмия гейм - втори пробив и 5-2 за него, след което спечели подаването си на нула и съответно мача след един час и 22 минути игра.

В четвъртфиналите Григор ще играе с украинеца Сергей Стаховски, който по-рано днес победи аржентинеца Карлос Берлок с 4-6, 7-6, (7-5), 6-2.

През 2011 г. Стаховски се наложи в два сета над Димитров на Мастърса на твърди кортове в Маями, друг път двамата не са се срещали.