По този начин юношите окончателно отпадат от борбата за първите две места в групата, съобщи БТА.

Първата по-интересна ситуация беше още в шестата минута, когато българите получиха шанс да обстрелват Сарнавски от пряк свободен удар. Зад топката застана Радослав Цонев, но ударът му рикошира в противников футболист и излезе в корнер.

Малко по-късно удар на Антонио Вутов на попадна в целта, а стражът на Украйна парира шут на Станислав Дрянов. В 28-ата минута България получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Маркович срещу Никола Колев. Зад топката застана Вутов, но ударът му от бялата точка беше спасен от стража Богдан Сарнавски.

След това украинският отбор също имаше шанс да излезе напред в резултата. Артьом Бисиден остана на опасна позиция, но Александър Любенов парира удара му. Последва добра атака на българите и изстрел с глава на Никола Колев, който мина съвсем близо до вратата.

Петър Витанов получи официално предупреждение, което е второ за него в турнира и го извади от третия двубой от групата, който е срещу Сърбия. В началото на второто полувреме Биесиедин и Коваленко опитаха да отбележат гол за Украйна, но ударите им не бяха достатъчно опасни.

След средата на втората част съперникът пое инициативата и в края на двубоя стигна до дузпа. В 88-ата минута Мики Орачев фаулира в наказателното поле Биесиедин. Хартин застана зад топката, но ударът му срещна гредата, а при добавката Вячеслав Танковски донесе драматичния успех в полза на украинците.

България няма шансове да се класира напред в турнира, след като по-рано днес Сърбия и Германия завършиха наравно 2:2. Украйна и Германия имат по 4 точки на първите две места в групата, докато "лъвчетата" нямат нито една точка и нито един вкаран гол.

В петък България се изправя срещу Сърбия в последния си мач на шампионата в Унгария. Сърбите са с две равенства до момента.