Първият мач завърши също с равенство - 1:1, но голът на чужд терен даде решаващо предимство на отбора от Кишинев.

ЦСКА започна мача с натиск и дори пропусна едно добро положение, но след това домакините от "Зимбру" изравниха играта и отправиха повече удари от българите във вратата. "Армейците" пък стреляха доста неточно, като в края на мача те имаха само два удара във вратата на Денис Русу.

Доброто положение за "червените" беше създадено в 28-та минута, когато Тони Силва дриблира в наказателното поле на домакините и се оказа сам, но неговият удар беше спасен от вратаря Денис Русу. Топката попадна моментално в краката на Иван Стоянов, но той също не успя да преодолее отбраната на "Зимбру". С това се изчерпаха добрите положения за ЦСКА през първото полувреме.

ЦСКА не успяваше дълго време да атакува опасно съперника, което принуди Стойчо Младенов да пусне в игра Орелиен Жоаким и Серджиу Буш. Венцислав Василев пък получи контузия в края на първото полувреме и беше заменен принудително от Кристиан Супусепа.

Въпреки промяната в 11-те на терена, "червените" продължиха да се мъчат и не успяваха да създават положения. Натискът също не даваше резултат, като дори се наложи на Якуб Дивиш да спасява на два пъти своята врата. Отсрещната пък беше обстрелвана неточно на няколко пъти от Маркиньос и възстановилият се от контузия Тони Силва.

С изминаване на времето, ЦСКА започна да разчита предимно на високи топки, но и това не доведе до успех. Десетина минути преди последния съдийски сигнал Апостол Попов все пак надскочи защитата на домакините, но неговият удар премина на метри до дясната греда на Русу.

ЦСКА остана с човек по-малко на терена в 86-та минута, след като Еденилсон Бергонси  изля своя яд върху противников играч изритвайки го изключително грубо. Германският съдия Марко Фриц реагира на удара с червен картон и българските вицешампиони играха последните 4 минути с човек по-малко на терена.

ЦСКА натисна "Зимбру" в добавеното време и беше много близо до гол чрез Пламен Крачунов, който се разписа и в първия мач. Той получи отлична възможност сам в наказателното поле, но не успя да уцели добре топката. "Зимбру" удържа ЦСКА и се класира напред благодарение на гола си в София, информира БТА. 

Молдовците продължават перфектната си серия срещу български отбори, след като преди 11 години отстраниха и "Литекс".