Това е пета поредна победа на ЦСКА над "Левски" в шампионатен мач, а след днешния си успех ЦСКА е едноличен лидер в А-група с пълен актив от 6 точки.

Още в самото начало "сините" бяха близко до гола: Пламен Крумов центрира от десния фланг и Аймен Белаид стреля с глава от чиста позиция, но топката мина край десния страничен стълб на вратата на ЦСКА.

В началото на дербито се оформи интересен персонален двубой между капитана на "червените" Апостол Попов и новото попълнение на "сините" Луис Педро. В един момент Педро получи и жълт картон, след като фаулира грубо Попов.

В 35-та минута обаче Луис Педро се измъкна от Апостол Попов и от още един играч на "червените" и стреля от десетина метра точно в долния десен ъгъл, но 195-сантиметровият чешки вратар на ЦСКА Якуб Дивиш успя да избие топката в ъглов удар.

А в 40-та минута пък "червените" имаха отлична възможност. Неманя Милисавлевич изведе младия нападател Антон Карачанаков сам срещу вратаря на "сините" Стефано Кунчев, но техничният удар по земя на Карачанаков мина край вратата.

В 47-та минута Антон Карачанаков изпълни отлично фаул от около 25 метра по диагонал, топката прехвърли стената и се спря точно в т. нар. сглобка на вратата на "Левски" - 1:0 за ЦСКА. След гола привържениците на ЦСКА започнаха да хвърлят факли и димки на терена, главният съдия Георги Йорданов прекрати мача за около три минути, а на пистата на националния стадион "Васил Левски" се появи кола на пожарната охрана.

В 55-та минута отново Антон Карачанаков имаше отлична проява - младият нападател проби по левия фланг и центрира точно към Серджиу Буш, който с глава изпрати топката за втори път в мрежата на Стефано Кунчев - 2:0 за ЦСКА.

В 63-та минута бразилецът с български паспорт Маркиньос за нарушение в средата на терена получи втори жълт и съответно червен картон и отборът на ЦСКА остана с десет души на терена.

Старши трньорът на ЦСКА Стойчо Младенов реагира бурно на червения картон и също бе отстранен от резервната скамейка от главния съдия Георги Йорданов.

"Сините" се опитаха да се възползват от численото си превъзходство на терена и започнаха атаки към вратата на чешкия вратар на ЦСКА Якуб Дивиш, кйто обаче демонстрира на няколко пъти класа и хладнокръвие, информира БТА.

А в 83-та минута новопривлеченият холандски нападател на "сините" Луис Педро също получи втори жълт и съответно червен картон и вечните съперници завършиха дербито в намалени, равни състави.

Заради инцидентите след първия гол на Антон Карачанаков главният съдия Георги Йорданов даде 7-минутно продължение след края на мача, а последният му сигнал прозвуча при резултат 2:0 за ЦСКА.

Пепе Мурсия: Трябва да затворим тази страница бързо

Напрежение между агитките на ”Левски” и ЦСКА


”Ботев Пд” се добра до равенство срещу "Берое"