Те акцентират предимно на по-пикантните неща около мача.

В Австрия отбелязват, че "червените" са били възможен съперник на местния "Грьодих" в Лига Европа, но са се провалили звучно срещу непретенциозния "Зимбру". Там акцентират на двата червени картона в двубоя, ексцесиите по трибуните и хвърлените бомбички.

Авторитетният холандски "Де Телеграаф" също има материал за двубоя. Местните журналисти отбелязват представянето на сънародника си Луис Педро и червения му картон в края на двубоя.

Сериозен отзвук има в турски, сръбски и други балкански медии. Доста материали има в Румъния за дербито, като там с гордост пишат за добрите изяви на нападателя Серджиу Буш, който вкара втория гол в двубоя и подпечата успеха на "червените", предаде Гонг. 

"Долче спорт" хвали играча и публикува видео с гола му в мрежата на "сините" и отбелязва, че ЦСКА в момента е единственият отбор с пълен актив в родния шампионат.

В Люксембург местният "Люксембургер Ворт" също пише за Вечното дерби, но отбелязва, че единственият представител на страната в двубоя Орелен Жоаким е останал сред неизползваните резерви от Стойчо Младенов.

В Испания, Англия и други западноевропейски страни също има материали за голямото дерби на родния футбол и петата поредна победа на ЦСКА в него, но те са в телеграфен стил и само маркират резултата и класирането.  

ЦСКА победи "Левски" с 2:0, като головете за "червените" паднаха през втората част и бяха дело на Карачанаков (47') и Серджиу Буш (55').

ЦСКА записа 5-а поредна победа над ”Левски”