Още в самото начало на мача за кратко е възникнало напрежение между двете футболни агитки. От хвърлени по полицаите пиротехнически изделия е унищожен предпазният шлем на униформен служител, посочват от МВР.

Намесата на полицаите е предотвратила разрастването на сблъсък, възникнал на един от входовете на стадиона между привърженици на синия отбор и служители на фирмата, ангажирана с проверката на билети.

27 човека не са били допуснати на стадиона заради употреба на алкохол. Един от задържаните е за нанесен побой над таксиметров шофьор, друг носел в себе си наркотици, в 15 от отведените са намерени забранени предмети и вещи по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, един от феновете е бил без документи за самоличност.

Задържан е мъж, прескочил предпазните загражденияна терена, и друг, който във видимо нетрезво състояние влязъл в пререкания с униформен. След края на мача е заловен и футболен фен, който умишлено е повредил паркиран в района на стадиона автомобил.

Предстоят разпити на свидетели и преглед на видеозаписи за установяване на още извършители на противообществените прояви.