Причината са скандиранията на агитката на Националния стадион в Букурещ – в мача срещу "Стяуа". Разградският тим претърпя поражение с 0:1 при гостуването си в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига, припомня Гонг. 

Според изданието, привържениците, подкрепящи "Лудогорец" са били около 1500 и са скандирали "Цигани, цигани" на няколко пъти по време на срещата. Отборът на "Стяуа" вече няколко пъти е бил санкциониран заради феновете си, затова от румънските медии прогнозират, че има вероятност - в най-лошия случай реваншът да се играе на закрити врати.

В дописката се твърди още, че през целия двубой феновете на българския шампион са били наблюдавани от специален наблюдател на УЕФА.

"Ние имаме един представител, който се занимава изключително с двете агитки, като се пее на стадиона и това се отбелязва в доклада на двубоя", заяви един от представителите на УЕФА.

Според българските медии, феновете на "Лудогорец" са били провокирани от привържениците на румънския клуб, които скандирали още преди мача да започне "ЦСКА, ЦСКА".