Английският "Арсенал" успя да победи с 1:0 "Бешикташ" и да се класира със същия резултат за груповата фаза на Шампионската лига, след като Алексис Санчес се разписа в заключителните секунди на първото полувреме на "Емирейтс".

Феновете на "артилеристите" обаче трябваше и да потреперят, след като Матийо Дебюши беше изгонен и "Арсенал" игра 15 минути с човек по-малко, информира БТА. 

"Арсенал" не е пропускал да се класира в групите на Шампионската лига, откакто турнирът е създаден.

В паметна нощ на "Сан Мамес", "Атлетик Билбао" обърна резултата срещу "Наполи" и се наложи с 3:1 в реванша, за да си резервира място в групите. Марек Хамшик даде аванс на италианците в началото на второто полувреме, но неостаряващият Ариц Адурис се разписа два пъти в рамките на осем минути и "Атлетик" поведе с 2:1. Ибай Гомес вкара последното попадение в 74-та минута и с това баските продължават напред при общ резултат 4:2.

Германският "Байер Леверкузен" стигна до лекота до груповата фаза, след като срази с лекота датския "ФК Копенхаген". Щефан Кийслинг вкара два гола за крайното 4:0, оформило общия резултат на 7:2.

Шведският "Малмьо" постигна най-сериозната изненада за деня, след като победи с 3:0 австрийския шампион "Ред Бул Залцбург" и се класира напред с общ резултат 4:2.