Ето какво сподели той веднага след края на двубоя.

"Много драматичен момент, видяхте как се разви мачът. Беше едно тотално надиграване, но в крайна сметка зарадвахме тези хора, които дойдоха истински да ни подкрепят."

"Изобщо не е ставало за въпрос Моци да пази, но когато сме имали тренировки, той е пазел. Ще го отпразнуваме подобаващо, обединихме България. Ще има отбори, които да дойдат тук и този стадион ще е пълен", заяви Дерменджиев цитиран от Гонг. 

"Доволен съм много, че се получиха нещата, макар и много трудно. Доволен съм и заради момчетата, защото се раздадоха. Те бяха готови за това и го заслужиха."

"Попитах Моци дали ще може да пази, той каза, че няма проблеми. Ние сме имали моменти, когато на шега е оставал на вратата и са му били дузпи. Колкото до подреждането за дузпите, трябва да ги питате сами тях какво им е било състоянието."

"Аз целях с първата дузпа да тръгнем добре и затова Моци я би. Вярно е, че втората я пропуснахме, но важен е резултатът. В течение на мача взех решението да пусна Вандерсон, а не Анисе и реших, че той ще помогне. При един свършен факт може много да се говори, но аз ви казвам чистосърдечно, че на база противника предпочетох него."

Имахме много сериозни ситуации за гол, но така се стече развоят, но и точно това е сладко. Те имаха само епизодични атаки, докато ние не само 60 минути, а повече ги превъзхождахме."

"Ние никога няма да се предадем и срещу който и да се паднем, ще играем докрай. Който и да ни се падне, ще напълни стадиона и ще ни подкрепят всички българи, както беше днес."

"Мотивацията беше на предела, както и силите. Разчитах на професионализма на футболистите и аз съм сигурен, че те отново ще са шампиони на България, защото са най-добрите в страната."

"В момента съм под влияние на емоция и да се преценява за картотеките. Зависи колко ще е наказанието на Владо Стоянов, как ще се развият нещата и след това ще преценим дали да картотекираме още вратари", сподели Дерменджиев.