Възпитаниците на Мануел Пелегрини претърпяха изненадващо поражение на "Етихад" с 0:1 от "Стоук" в среща от третия кръг на Висшата лига.

Гостите, водени от бившия мениджър на "Сити" Марк Хюз, стигнаха до успеха след изключителна солова акция на Маме Бирам Диуф в 58-ата минута. Сенегалецът, който е бивш футболист на  "Манчестър Юнайтед", пое избита топка в средата на половината на  "Стоук". Последва мощен над 50-метров дрибъл, с който той навлезе в наказателното поле и с удар по тревата в близкия ъгъл преодоля неубедителния в ситуацията вратар Джо Харт.

Манчестърци се хвърлиха в атаки и отправиха множество удари, но само два от тях бяха точни. Така "Сити" допусна първо домакинско поражение в първенството от началото на февруари, когато падна от "Челси" с 0:1, припомня БТА. 

"Суонси Сити" разгроми гостуващия "Уест Бромич Албиън" с 3:0 и оглави еднолично класирането с пълен актив от 9 точки. С два гола за успеха се отличи Нейтън Дайър след асистенции на Гилфи Сигурдсон. Между попаденията на Дайър се разписа и Уейн Раутлидж.

"Саутхямптън" постигна първа побeда във Висшата лига под ръководството на новия си мениджър Роналд Куман. Френският халф Морган Шнайдерлин вкара два пъти при успеха с 3:1 над "Уест Хям" на "Болейн Граунд". Италианецът Грациано Пеле реализира първия си гол във Висшата лига, с който оформи успеха на южняците в 84-ата минута. Преди това Марк Нобъл беше дал аванс на лондончани след удар от дистанция и рикошет в 27-ата минута.

"Кристъл Палас" измъкна драматично 3:3 при гостуването си на "Нюкасъл". Столичани повеждаха на два пъти, но късния гол на Уилфред Заха в петата минута на добавеното време им донесе първа точка за сезона, с която те се отлепиха от дъното.

Новакът "Куинс Парк Рейнджърс" постигна първи успех в кампанията след 1:0 над гостуващия "Съндърланд". Чарли Остин вкара единствения гол в последните секунди на първото полувреме. 

Вижте класирането и програмата във Висшата лига