Европейският шампион е на земята, това бе първият коментар на агенция Франс прес минути след края на мача на стадион Аноета, игран пред 27 879 зрители. Гостите от "Реал" водеха с 2:0 след първите десет минути на мача.

Още в 6-та минута след изпълнение на ъглов удар Серхио Рамос надскочи всички в наказателното поле и с глава изпрати топката в мрежата на 30-годишния вратар на баските Енот Субикарай - 1:0 за "Реал Мадрид".

В 11-та минута уелският нападател Гарет Бейл, след пас на хърватския полузащитник Лука Модрич, с точен удар с левия си крак изпрати топката в долния ляв ъгъл на Енот Субикарай - 2:0.

Гостите доминираха и имаха още две-три положения, но в 35-та минута след изпълнение на ъглов удар Иниго Мартинес почти от самата голлиния изпрати топката в мрежата на Икер Касияс - 1:2.

А в 41-та минута след центриране от левия фланг Давид Сурутуса с глава изравни резултата - 2:2. В 65-та минута Давид Сурутуса след разбъркване в защитата на гостите от непосредствена близост вкара втория си гол в мача - 3:2 за "Реал сосиедад", а в 75-та минута след поредното разбъркване в защитата на мадридчани Карлос Вела изпрати топката в мрежата на Икер касияс.

Мадридчани имаха претенции за игра с ръка на Карлос Вела, но голът бе зачетен и той се оказа и последният в мача. "Реал Мадрид" игра без своя португалски нападател-звезда Кристиано Роналдо, за когото старши треньорът на "белия балет" Карло Анчелоти каза, че иска да го възстанови напълно за дербито с "Атлетико Мадрид" на 13-ти септември и за първия мач от Шампионската лига /на 16-ти септември с "Базел"/.

”Барселона” се измъчи срещу ”Виляреал”