Гърция и Испания спечелиха и третите си мачове в турнира. Сенегал пък отново успя да изненада и фенове, и специалисти, след като се наложи над силния отбор на Хърватия и записа втора победа.

След като буквално преминаха през Иран и Египет с разлики съответно от по 30 и 37 точки, испанците намериха истински опонент в лицето на Бразилия. Сблъсъкът между единствените два непобедени отбора от група "А" обаче беше оспорван само на хартия, защото домакините поведоха с 30:14 след първата четвъртина и в нито един момент не позволиха на бразилците да се доближат, предаде БТА.

Пау Гасол вкара 26 точки за испанците, които спечелиха с 82:63. По-рано през деня в група "А", Сърбия преодоля поражението от Франция с успех с 83:70 над Иран и с това подобри баланса си на 2:1 победи.

Неманя Бьелица завърши мача с "дабъл-дабъл" при 18 точки и десет спечелени борби, докато за Иран цели 29 пункта отбеляза Хамед Хадади. Гърция продължи победния си ход във втората група на световното първенство в Испания, след като 11 баскетболисти се разписаха в коша на Пуерто Рико за победата с 90:79.

Никос Зисис отбеляза 19 точки, а други трима завършиха мача с двуцифрен актив. Бомбата отново хвърли отборът на Сенегал, който се наложи със 77:75 над Хърватия и записа втора поредна победа на турнира. Африканците са с актив от пет точки и са равни с Хърватия и Аржентина, а Гърция е с една повече на лидерското място в група "В".