Играчът подписа вчера договор за 2 години с елитния турски отбор.

"Преговарях с три турски клуба, но от "Мерсин" бяха най-настоятелни, показаха най-голяма подкрепа и уважение към мен. Разбрахме се бързо за финансовите параметри. Подписах за две години", каза Николай Михайлов, цитиран от БТА.

Той разтрогна договора си с "Верона" по взаимно съгласие, след като така и не получи шанс за изява в италианския отбор. Българският страж записа само един официален мач за купата на Италия през декември миналата година, а през пролетта въобще не влизаше в групата за мачовете на Верона.

"Когато напуснах "Твенте" миналото лято, имах две опции - "Верона" и "Хетафе". За мен беше мечта от малък да играя в Италия. Очаквах да бъда първи вратар, но във "Верона" ме искаха за резерва, което нажежи обстановката. Скарах се и с треньора, после се контузих. Подведоха ме от "Верона", въобще нямах шанс да се боря за титулярно място. В "Мерсин" ми дадоха дума, че ще бъда първи вратар", каза Михайлов.

26-годишният страж е имал оферта от английския "Фулъм", както и от клубове от Швейцария и Израел.

"Имах оферта от "Фулъм", но докато се разберем с "Верона" за разтрогване на договора, "Фулъм" си намериха друг вратар. "Мерсин" направиха много добра оферта, това е крачка напред, в сравнение с това, което беше миналия сезон и положението ми във "Верона", каза Михайлов.

Вратарят се надява с намирането на нов отбор да си върне и мястото в националния отбор.

"С Любо Пенев поддържам перфектни отношения. Знам, че като започна да играя, ще бъда на разположение на треньора. Досега не играех с клубния си отбор и е ясно, че няма как да играя за националния отбор. "Мерсин" ще се бори в топ 10 през този сезон. Ръководството хвърля доста пари, има бразилски футболисти, сърби, млади таланти", каза Михайлов.

За вратаря не е имало опция да се завърне в родния "Левски".

"Не ми е минавало през главата да се връщам в България. Не искам да обиждам българското първенство и "Левски", но всеки вижда каква е ситуацията. Футболът се случва с пари и правилна организация. В момента в "Левски" няма нито едно от двете", каза още Николай Михайлов.