Те заменят Милен Радуканов и щаба му, подал оставка след четирите поредни поражения и общо шест мача поред без победа.

"Поводът да се съберем не е от най-приятните. Причината за смяната е състоянието на отбора и мястото, на което се намираме в класирането. Искам да благодаря на екипа, който работеше до момента, разделяме се като приятели. Треньорската професия е такава. На никого не е приятно да се правят такива промени. Иван Колев и неговият екип ще се справят със състоянието на отбора. Убеден съм, че ни очакват по-добри неща. Трудно ми е да говоря, хич не исках да правя промени. Срокът на договора му е 2 години до първо повикване", заяви президентът на "белите" Венцеслав Стефанов.

Той специално се обърна и към привържениците на Славия и ги призова за търпение.

"Нека да бъдат толерантни и нека да бъдат интелигентни. Все пак начело застава славист. Искам да се даде възможност на новия екип да работи и да се докаже", каза още Стефанов.

Босът на "Славия" един ден би работил отново с Милен Радуканов.

"Уважавам Милен и екипа му. Дано някой ден отново да се срещнем. Всички от щаба му са много интелигентни. Може би точно заради това футболистите прекалиха. Причината е в играчите. Имахме няколко пъти разговори с тях, те спираха Милен да подаде оставката. Казваха, че те са виновни, но се видя какво стана.

Те изядоха главата на Радуканов. Дали ще го направят и с Иван? Сигурен съм, че няма да го направят. Едно нещо се искаше от футболистите, едно нещо се тренираше, но нищо от това не ставаше на терена", допълни Венцеслав Стефанов, цитиран от БТА.