Двубоят е по-специален и за двата отбора: "Ливърпул" се завръща в най-престижния турнир след петгодишно отсъствие, а "Лудогорец" ще направи своя дебют в групите на Шампионска лига.

"Очаква ни тежък мач. "Лудогорец" е водещият отбор в България в последните години и обича атакуващ футбол. Но аз се притеснявам единствено от нашия отбор. Трябва да започнем във високо темпо още от първите минути и ако не вкараме ранен гол, да бъдем търпеливи, да нападеми и да търсим пролуки в защитата на съперника.

"Лудогорец" се справи много добре и се класира за груповата фаза. Гледахме техни мачове и сме анализирали стила им на игра. Те със сигурност ще бъдат развълнувани да стъпят на митичен стадион като "Анфийлд". "Лудогорец" привлече нов вратар и нашите скаути работят по разузнаването кой ще играе срещу нас. Подготвени сме", коментира Брендън Роджърс на пресконференцията преди мача.

Роджърс отново сподели вълнението на всички в "Ливърпул" от завръщането в Шампионка лига.

"Пет години извън турнира са дълъг период за клуб като "Ливърпул". Трябва да започнем с три точки, което ще ни даде увереност. За целта трябва да се защитаваме по-добре, да пресираме повече и контролираме темпото на игра", каза още Роджърс, цитиран от БТА.

”Лудогорец” има гарантирани най-малко €8,6 млн.