Българският отбор остави отлични впечатления с играта си пред препълнените трибуни на "Анфийлд Роуд", сред които имаше и около хиляда и петстотин шумни български запалянковци.

Вижте снимки>>>


Минутите в началото на двубоя на футболния храм "Анфийлд роуд" бяха наистина вълнуващи - препълнените трибуни под големи плакати "Ние сме Ливърпул" и "Крал Кени "/легендарният шотландски нападател и треньор на "червените от миналия век Кени Далглиш - бел. на авт./ празнуваха завръщането на "Червените" в Шампионската лига след петгодишна пауза.

Футболистите на "Ливърпул" се опитаха да установят предимство още в началото, но срещнаха добре организираната защита на българския шампион и от трибуните на "Анфийлд роуд" започнаха скандирания "Моци, Моци!", "Българи, юнаци" а по-късно се чу и песента "Победа, победа, ние пеем само за победа" . . .

Около 1500 българи, живеещи в Англия или пристигнали специално за мача, на моменти заглушаваха хилядите английски запалянковци. А на терена през първото полувреме имаше равновесие.

В 17-та минута Жуниор Кайсара потърси в наказатлното поле на домакините Роман Безяк, но словенският нападател и голмайстор на българския отбор закъсня. В 19-та минута холандският нападател Върджил Мисиджан стреля от далече и след рикушет в защитник на английския отбор топката излезе в ъглов удар.

В 23-та минута привлеченият в последния момент вратар на канадския национален отбор Милан Борян имаше отлична проява, спасявайки удар на капитана на домакините Стивън Джерард. В 29-та минута Михаил Александров центрира от фаул от десния фланг, но ударът с глава на румънския защитник и герой от мачовете със Стяуа /Букурещ/ Козмин Моци мина край дясната странична греда. До края на полувремето играта бе равностойна и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 52-та минута бе първото по-серизно положение за домакините, но ударът на испанския десен защитник Хави Манкийо прехвърли не само вратаря Милан Борян, но и гредата. В 68-та минута влезлият като резерва италианец Фабио Борини стреля с глава, но Милан Борян с акробатичен скок изби топката в ъглов удар.

В 73-та минута Лудогорец бе много близко до гола - бразилецът Марселиньо с пас по тревата изведе Роман Безяк зад защитата на домакините, словенецът стреля по тревата, но топката се отби от страничната греда, предаде БТА.

В 82-та минута италианският нападател на "червените" Марио Балотели успя да се измъкне от Козмин Моци и с удар от воле с десния крак изпрати топката в мрежата на Милан Борян - 1:0 за Ливърпул.

В 86-та минута на терена на "Анфийлд роуд" се появи Юнес Хамза на мястото на Роман Безяк. В 90-та минута Хамза с чудесе пас изведе Даниел Абало зад гърба на защитата и испанецът с точен удар изпрати топката в мрежата на Симон Миньоле - 1:1.

Във втората минута на продължението след края на мача обаче Александър Александров върна лошо топката към вратаря Милан Борян, испанският защитник Хави Манкийо стигна до топката и след контакт с вратаря падна на тревата.

Главният съдия Матей Юг от Словения обаче прецени, че има нарушение на вратаря на Лудогорец, показа му жълт картон и отсъди дузпа. От бялата точка капитанът на мърсисайдци Стивън Джерард бе точен - 2:1 за Ливърпул, при който резултат прозвуча и последният съдийски сигнал.

Вижте резултатите и програмата в ШЛ>>>


Брендън Роджърс: ”Лудогорец” ще затрудни всички в групата


Стивън Джерард: Създадоха ни много проблеми с контраатаки


Дерменджиев: Жалко, че не взехме първа точка


Младежите на ”Лудогорец” загубиха с 0:4 от ”Ливърпул”