Нападателят счупи скула преди евроквалификацията с Азербайджан (2:1) и ще играе със специална маска с двубоите с Хърватия и Норвегия другия месец. Има шанс Попов да се появи в игра още в събота срещу "Рубин" (Казан) в Премиер лигата.

"В понеделник ми направиха отливка, а вчера си взех маската. Чувствам се много добре след операцията. Всичко върви по план. От 2-3 дни вече тичам и тренирам индивидуално. В петък заминавам за Русия, за да се присъединя към клубния ми отбор "Кубан Краснодар". Има шанс още в събота да играя срещу "Рубин" (Казан) с маската.

Доста е олекотена, но не е много удобна. Все пак важното е да ме предпазва. Тези дни, в които тренирах, се чувствах добре. При тичане не изпитвам никаква болка или напрежение в скулата. Единствено кръвоизливът в окото напомня за контузията, но скоро и той ще изчезне", каза Попов пред "България он еър".

Капитанът на националния отбор отправи специално послание към своя колега Иван Иванов, който претърпя нова операция на дясното коляно и ще отсъства от игра още най-малко шест месеца.

"Искам да кажа на Иван да се държи и че всички в отбора сме с него! Той е неизменна част от националния тим и го чакаме да се завърне. Много е неприятно това, което му се случи - две операции и толкова дълго време извън терените, но аз вярвам, че той ще се върне по- силен и отново ще застане рамо до рамо с всички нас", допълни Попов, цитиран от Фокус.

От 2005 година, когато "Литекс" го купува за 10 000 лева, до днес, когато от "Кубан" искат за правата му 10 млн. евро, трансферната цена на Ивелин Попов се е увеличила 2000 пъти.

"Голям път извървях. Доста дълъг, тежък път. С много препятствия. Но никога не съм преставал да се боря!", завърши нападателят.