Хамилтън записа време от 2.00:04.795 часа по уличната писта "Марина Бей" и постигна седма победа за сезона, информира БТА.

След победата световният шампион от 2008 година Хамилтън излезе начело в генералното класиране при пилотите с 214 точки, с три повече от своя съотборник Нико Розберг (Германия) пет кръга преди края на сезона.

Германецът се отказа от участие в състезанието в 14 обиколка заради проблеми с болида. Втори и трети завършиха пилотите на "Ред Бул" Себастиан Фетел (Германия) и Даниел Рикардо (Австралия). Испанецът Фернандо Алонсо с "Ферари" се нареди четвърти, следван от Фелипе Маса (Бразилия) с "Уилямс".

Хамилтън стартира от първа позиция и водеше спокойно през цялото състезание преди последните 10 обиколки, когато влезе в бокса за смяна на гумите. Тогава начело излезе Фетел. Британецът обаче успя да изпревари германския пилот на "Ред Бул" и да спечели с аванс от 13.534 секунди.

Розберг трябваше да стартира от бокса заради проблем с електрониката, а в 14-а обиколка напусна състезанието. По средата на състезанието на пистата се появи автомобил за сигурност заради катастрофа на Серхио Перес (Мексико) с "Форс Индия".

В генералното класиране Хамилтън вече има 241 точки, с три повече от Розберг. Трети остава Рикардо със 181 точки, а четвърти - Алонсо със 133 точки. При конструкторите води "Мерцедес" с 479 точки.

Следващият старт е за Гран При на Япония на 5-и октомври.