Беройци също имат 18 и изостават на 2 от ЦСКА. "Литекс" слиза на 4-о място в класирането с 16.

Двата отбора се впуснаха в атаки от самото начало и още във 2-ата минута чудесна комбинация между Дани Абало и Юнес Хамза можеше да завърши с точен изстрел, но младият Пламен Гълъбов изчисти топката в корнер.

След атака на "Литекс", дойде и първото попадение в мача, дело на Марселиньо в 12-ата минута. Дани Абало получи топката от ляво, проби и центрира по диагонала, където го нямаше Антон Недялков.

Марселиньо я овладя и без да се бави я прати в мрежата на бразилския вратар на гостите Винисиус за 1:0. В 31-ата минута Абало можеше да удвои преднината на домакините, като ударът ми от 12 метра се спря в страничната греда. Това стана след контраатака, като Хамза му подаде последния пас.

Малко по-късно отново имаше ситуация пред вратата на Баривиера, като този път изстрелът на Анисе попадна в ръцете на вратаря. Кристиян Малинов загуби топката в половината на домакините, а Бумал не успя да го подсигури. Марселиньо стигна до дъгата, където подане на Анисе, а ударът му след финт на Гълъбов не успя.

В последната минута на първото полувреме "Лудогорец" стигна до втори, успокояващ гол. Дясното крило Михаил Александров вкара много красиво под гредата, след като получи топката в центъра от Абало, който пък с едно докосване отрази паса на Хамза.

Шутът на Александров от границата на пеналта се оказа неспасяем за бразилеца под рамката на гостите. Шампионите започнаха устремно и второто полувреме, но в 55-ата минута "Литекс" можеше и да върне едно попадение. След центриране от корнер обаче капитанът Страхил Попов не успя да насочи топката в мрежата.

В 65-ата минута обаче "Лудогорец" отново наказа грешка в защитата на "Литекс", но и този път попадението дойде най-вече заради отличното взаимодействие на десния фланг между Михаил Александров и Кайсара, които разиграха с едно докосване. Бразилският бранител центрира по земята към Хамза, който от близо не остави шанс на вратаря Баривиера.

Пет минути по-късно вратарят на "Литекс" спаси отбора от четвърти гол, след като Абало отново навлезе от ляво и центрира, а между двамата централни бранители Хамза се вряза и на шпагат от 4-5 метра опита да вкара. Стражът обаче изби с една ръка над гредата.

В 73-ата пък "Литекс" можеше да се върне в мача, но Марселиньо беше застанал на голлинията и спря топката, която беше насочена от Джордан, засякъл центриране на Ваюши. В 90-ата минута на мача резервата Върджил Мисиджан пропусна да направи резултата 4:0. Той получи пас от Абало на чиста позиция, но стреля високо.

Минута по-късно обаче резервата Вандерсон се разписа с глава, заставайки между двама защитници. Той изстреля топката в мрежата след пробив и пас на Кайсара. Данило Асприля вкара един гол за "Литекс" след края на добавеното време, след като засече пробив и центриране от ляво на Васил Божиков.