Той директно обвини "Ред Бул" в използването на кодирани радио съобщения до Даниел Рикиардо. Преди вчерашното Гран При на Сингапур Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) забрани подаването на данни от боксовете към пилотите относно представянето на болидите.

Още с обявяването на решението доста от отборите поискаха пояснения от централата заради сложните комплексни системи, които се използват през настоящата кампания, която е първа с новите турбо двигатели.

ФИА обаче категорично забрани всякакви напътствия като например къде пилотът губи време, в кой момент да натиска спирачките, как да завива по-бързо и т.н. По време на състезанието в Сингапур Рикиардо имаше проблеми с акумулатора на колата си, като в един момент получи следното нареждане:

"Ако избягваш бордюрите при излизането от завоите може да помогне за проблема на колата".

Булие беше категоричен, че според него подобна подсказка е в разрез с новите правила.

"От наша страна ние нямахме никакви проблеми с регулациите, касаещи радио комуникацията", каза французинът.

"Това ни накара да отделим повече внимание на това какво си говорят другите, за да сме сигурни, че не допускат грешки, както "Ред Бул" на два пъти направиха с Рикиардо. Според съобщението беше кодирано, но зависи от ФИА дали ще има разследване. Аз не мога да наредя подобно нещо."

"Без съмнение обаче казаното беше странно. Ако беше само веднъж, окей, но вече два, три пъти? Можем само да се съмняваме какъв точно е бил проблемът на колата", завърши бившият шеф на Лотус, цитиран от Гонг.

Люис Хамилтън спечели Гран При на Сингапур