Така той няма да може да води своя "Ботев Пд" в мача за Купата на България срещу "Локомотив Мездра" утре.

Комисията ще разгледа случая на следващата си сбирка в петък. Денят петък, 26 септември, оставя възможност пред Вуцов, ако комисията прецени, че той не заслужава допълнителна санкция, треньорът да може да ръководи отбора си в пловдивското дерби с "Локомотив" в събота. В противен случай той ще пропусне един от традиционно най-важните мачове за "Ботев" в пъревнството.

Ексцентричният наставник на "канарчетата" се спречка с фен на "Марек" по време на мача в Дупница от изминалия кръг, завършил 1:1. След срещата Вуцов даде следното обяснение за инцидента пред журналистите:

"Полетя една бутилка към мен. Обърнах се и ми го показаха този бабаит. Дойде на оградата и не искам да казвам какви неща ми каза. Не са цензурни неща. Не са псувни, а по-лошо. Като чуеш такива неща и щеш не щеш реагираш. Такива бабаити ги знам. Не съм направил нещо, с което да обидя публиката. Ако сте видели, кажете вие. Тази бутилка е тази, която полетя към мен. Ако на теб ти кажат – да ти умрат децата, сигурно и ти ще реагираш по същия начин. Съжалявам, пак казвам. Аз така си изразих мнението", разказа Вили Вуцов за случилото се в мача, цитиран от Гонг. 

"ДК спира правото да изпълнява функции от името на отбора на ст.треньора на ПФК "Ботев Пловдив" - Велислав Вуцов и отлага за разглеждане инцидента от срещата ОФК "Марек" - ПФК "Ботев" за следващо заседание. ДК призовава Велислав Вуцов ст.треньор на ПФК "Ботев Пловдив", делегата и съдийския наблюдател на срещата на свое заседание, което ще се проведе на 26.09 /петък/.2014 г. от 12.00 часа на Национален стадион "Васил Левски", сектор "В", се казва в официалното съобщение на БФС.