Българките отстъпиха в първия мач от група "В" на олимпийския шампион Бразилия, информира БТА. 

Срещата продължи точно 1 час и 27 минути.

Мачът започна равностойно до 3:3, но бразилките поведоха с 5:3 след добра атака на Фабиана Клаудино и грешка на Емилия Николова, а до първата техническа пауза резултатът бе 8:4 в полза на бразилките, които постепенно увеличаваха преднината си и след ас на Фернанда Родригеш спечелиха първия гейм с 25:19 и поведоха в мача.

Българките започнаха много добре втория гейм и поведоха с 3:0 след атака на Добриана Рабаджиева, контраатака на Страшимира Филипова и аут на Тейса Менезеш. Бразилките обаче бързо изравниха на 3:3. Вторият гейм бе най-оспорваният и най-равностойният в мача, като в един момент българските волейболистки на руския селекционер Владимир Кузуткин поведоха с 9:8, а в един момент резултатът бе 18:18, а след това и 22:22. В крайна сметка бразилките показаха по-здрави нерви и спечелиха и втория гейм с 25:22.

В началото на третата част олимпийските шампионки бързо поведоха с 5:1, а до техническата пауза резултатът бе 8:3. Второто техническо прекъсване дойде при резултат 16:10 за отбора на Бразилия, който до края нямаше проблеми и спечели гейма с 25:16, а с това и мача с 3:0.