"Червените" направиха обрат в мача след голове през второто полувреме на Антон Карачанаков и Серджиу Буш. ЦСКА е на върха с 23 точки, с 4 повече от втория "Левски". "Берое" остава четвърти на 5 точки след ЦСКА.

"Берое" поведе в 10-а минута с гол на влезлия секунди по-рано Димо Бакалов, който се възползва от груба грешка на вратаря Якуб Дивиш и реализира на празна врата. Дивиш се намеси неумело при ниско центриране и изби топката в краката на Бакалов и за него не бе трудно да реализира.

Бакалов влезе малко преди гола на мястото на получилия контузия Георги Костадинов и тази принудителна смяна се оказа печеливша за Берое. Постепенно ЦСКА изнесе играта в по-предни позиции и още до почивката можеше да изравни. В 22-а минута Тони Силва изведе Жуан Фелипе, но ударът на последния от въздуха не намери рамката на вратата, информира БТА.

Малко по-късно Силва излезе на стрелкова позиция, но Макенджиев спаси удара му. Последваха пропуски на Серджиу Буш и Александър Тунчев и така ЦСКА се оттегли с гол пасив на почивката.

Второто полувреме започна с пропуск за "Берое". Направи го Мапуко, който от добра позиция от 17 метра стреля в аут. ЦСКА изравни в 69-а минута с гол на влезлия като резерва Антон Карачанаков. Младият нападател се появи в игра на мястото на неубедителния Неманя Милисавлевич и малко по-късно изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от 18 метра.

В 80-а минута старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи нова удачна смяна: в игра влезе нападателят от Люксембург Орелиен Жоаким, който веднага се отличи с асистенция към румънеца Серджиу Буш, който технично от движение прати топката в долния десен ъгъл и донесе победата на ЦСКА с 2:1.

Попадението е седмо за румънеца в "А" група този сезон и той е еднолично начело в класирането при голмайсторите. В последната минута Венцислав Христов можеше да донесе точка за "Берое", но от добра позиция стреля в аут.

Серджиу Буш бе близо да направи победата на ЦСКА по-убедителна, след като се озова сам срещу вратаря на "Берое" в самия край на добавеното време, но Макенджиев спаси удара му.

Стойчо Младенов: Трябваше да спечелим с по-голям резултат


”Локо Сф” изненада ”Черно море” като гост