Той беше потърсен от вестник Ас, за да разкаже историята си и да разкрие малко повече подробности що за клуб е "Лудогорец".

"Аз прекарах 2013-а година под наем в португалския "Бейра Мар", когато дойде офертата от "Лудогорец". Сезонът тук в България започва много рано и аз трябваше да взема решение за моето бъдеще като я приема, или пък да остана в Испания и да чакам други предложения.

В края на краищата, аз предпочетох да дойда и да се боря за титли, обяснява Абало как е взел решението да подпише в неизвестната до този момент за него България.

"Животът в Разград е доста труден. Когато зимата дойде тук, мястото се превръща в един призрачен град. Няма много какво да се парви, но пък най-доброто е, че можеш да се фокусираш върху футбола".

Абало вече влезе в историята на "Лудогорец", а и на българския футбол, след като се разписа във вратата на "Ливърпул" по време на първия мач на отбора. За съжаление секунди след неговия гол домакините вкараха втори от дузпа и така взеха всичките три точки.

"Надявам се, че ще вкарвам още голове. Страхотно е, че отбелязах първото попадение за "Лудогорец" в Шампионската лига и всички ме поздравиха за това. Откакто съм дошъл тук, винаги съм искал да играя в европейските мачове, но да вкарам гол в Шампионската лига е невероятно. Ще бъде истинска мечта, ако успея да отбележа още един срещу "Реал" (Мадрид)".

Но Абало беше забелязан да поздравява човек в неравностойно положение след попадението. Малко след това той разкри и какво точно е станало.

"Още в началото на мача ние знаехме, че братът на един от нашите треньори ще бъде на мача в инвалидна количка. Не знаех къде точно ще застане, за да гледа мача. И когато аз го видях след гола, който отбелязах, аз реших да споделя радостта си с него.

Сега на "Лудогорец" им предстои да посрещнат великия "Реал" (Мадрид) в сряда вечерта в Унгария, пише вестникът, явно без да си прави труда да провери каква точно е разликата между Унгария и България. Но Абало смята, че той и съотборниците му имат сили да повторят добрата игра от Анфийлд втори път.

"Ще бъде мач, в който ние ще се наслаждаваме на футбола. Знаем, че ще бъде трудно, но емоцията от този мач ще бъде несравнима и ще ни води. Ако ние играем така, както срещу "Ливърпул", можем да им се противопоставим. Питате ме за прогнозата ми ли? Мисля, че ще победим с 2:1.

"Сигурни сме, че ще има невероятна атмосфера. Нашите фенове ще ни подкрепят от първата минута. Въпреки че Разград е далече от София, стадионът ще бъде пълен до край и атмосферата ще бъде същата, както срещу Стяуа. Хората от София ще дойдат да ни подкрепят".

Разбира се, случаят със защитник, който слага ръкавиците след края на редовното време и спасява две дузпи, е нещо за което дълго ще се говори. Още повече, че става дума за плейофен мач преди попадане в групите на Шампионската лига.

"Аз самият също не съм виждал такова нещо. И повярвайте, безкрайно много шеги вървят и в България за Козмин Моци, който се превърна в герой на онзи мач, добавя Абало, цитиран от БТА.

”Левски” и ”Лудогорец” заедно в благородна кауза