Тимът от Удине вече е трети в генералното класиране, изоставайки на три точки от временните лидери "Ювентус" и "Рома".

Антонио Касано подаде на 18-годишния Хосе Маури за първия гол на "Парма" в мача в 22-та минута, но Ди Натале възстанови равенството на "Фриули" минути по-късно.

Ветеранът даде аванс на своя тим след ново попадение в заключителните секунди на първото полувреме, а Тома Ерто и Сирил Терео подсигуриха победата за "Удинезе" с голове през втората част.

Антонио Касано се разписа за 2:2 малко след втория гол на Ди Натале, но гостите нямаха сили за повече и остават без победа през новия сезон в Серия "А".

"Парма" играха силно и ни създадоха много проблеми през първото полувреме. Най-опасни изглеждаха по лявото крило. Ние пък не сме на 100 процента готови за подобни битки и имаме да работим много. На първо време се целим в 40 точки в първенството, а след това можем да мислим за повече", каза треньорът на "Удинезе" - Андреа Страмачони.

"Лацио" победи с 4:0 "Палермо" като гост в друг мач от петия кръг на Серия "А". Филип Джорджевич наниза хеттрик в мрежата на сициалианците, за които в игра отново не се появиха бившите играчи на родните ЦСКА и Левски - националът Ивайло Чочев и португалският нападател Жоао Силва.