"Арсенал" вкара три гола на своите съперници само до почивката и мачът на "Емирейтс" изглеждаше напълно решен. Дани Уелбек се озова сам срещу вратаря на "Галатасарай" в 22-та минута и се разписа за 1:0, а малко по-късно привлеченият от "Манчестър Юнайтед" нападател вкара идентичен гол - 2:0.

Алексис Санчес довърши турците в 41-та минута, след като финтира защитник и вкара в далечния ъгъл на пазената от Фернандо Муслера врата за 3:0.

Второто полувреме не беше по-различно, като отново "Арсенал"  владееше инициативата и вкарваше головете. Дани Уелбек оформи своя хеттрик в 52-та минута на срещата, а "Галатасарай" беше вече в нокдаун.

За турците лека утеха беше попадението от дузпа на Бурак Йълмаз, а при нарушението червен картон получи стражът на англичаните Войчех Счесни, информира БТА. 

В другия мач от групата "Борусия Дортмунд" се наложи с 3:0 над "Андерлехт" като гост и запази лидерската си позиция с пълен актив. 

"Борусия" започна мача в Белгия с бърз гол на Чиро Имобиле, който се разписа на празна мрежа в третата минута. Адриан Рамос добави две попадения във вратата на "Андерлехт" през втората част и оформи крайното 3:0. 

Вижте класирането и програмата в групите на Шампионска лига