Въпреки усилията, които тимът на Луис ван Гаал хвърли, "червените дяволи" взеха точка и остават на 6-ото място класирането.

Първите 45 минути не бяха от най-впечатляващите. Въпреки това, УБА се опита още в началото да създаде няколко опасности, като в 8-ата минута една от възможностите се увенча с успех. След светкавична контра, Греъм Доранс направи рейд по дясното крило, центрира на границата на наказателното поле, откъдето Стефан Сесеньон засече за 1:0.

Последва натиск на гостите. В 30-ата минута удар на Анхел ди Мария, бе спасен от вратаря Боаз Майхил. Малко по-късно Робин ван Перси отправи диагонален шут, но и той не успя да порази целта, предаде Гонг. 

На почивката Ван Гаал пусна в игра Маруан Фелайни, вместо Андер Ерера. Именно влезлият като резерва играч изравни резултата след само 3 минути на терена. Полузащитникът овладя на гърди след пас на Анхел ди Мария, и отправи диагонален шут в 48-ата минута за 1:1.

След попадението "червените дяволи" продължиха да натискат своя съперник, в опит да спечелят трите точки. Въпреки това бързите контраатаки на домакините се оказаха по-правилната тактика, след като в 66-ата минута последва извеждащо подаване на Крис Брънт към Сайдо Бераино, последният стигна до границата на наказателното поле и стреля точно за 2:1.

В 74-ата минута "Манчестър Юнайтед" бе много близо до изравнително попадение, но Робин ван Перси стреля в страничната греда. Вторият гол в мрежата на "Уест Бромич" падна в 87-ата минута, след плътен удар на Дейли Блинд по земя в долния ляв ъгъл на мрежата за крайното 2:2.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига