Марков похвали родния първенец пред "Аргауерцайтунг" и сподели, че в момента разградчани са лицето на родния футбол.

"За нас, любителите на футбола в България, е страхотно, че отново можем да се насладим на Шампионската лига заради "Лудогорец". След дълго прекъсване, ще имаме шанса да видим на живо отбори от ранга на "Реал Мадрид", "Ливърпул" и "Базел"."

"През последните години този отбор направи много правилни неща и инвестира в базата си, която сега е може би най-хубавата у нас. В тима има малко българи, но въпреки това се наблюдава, че дори фенове на "Левски", ЦСКА и други български отбори го подкрепят в Шампионската лига. Затова спокойно можем да кажем, че сега "Лудогорец" е лицето на футбола ни."

"Отборът има голям бюджет, осигурен от един от най-богатите хора у нас - Кирил Домусчиев. Той е само на 45 години, но вече е направил сериозен бизнес, най-вече във фармацевтиката. Това осигурява бюджет двойно по-голям от този на традиционен клуб като ЦСКА."

"Да, съществува вероятност един ден той да се откаже от този проект. Но сега "Лудогорец" е притегателна сила за феновете и младите таланти. Бих казал, че той е оазис в бурното море на българския футбол, който има много проблеми", сподели Марков пред швейцарското издание, цитирано от Гонг.